DU ÄR EXTRA VÄLKOMMEN!

Kyrkan är inte en klubb som endast är till för medlemmar, kyrkan är till för alla.
Det innebär att du också är välkommen till oss.
Det bästa tillfället att besöka vår kyrka är på söndag kl 11.00 när vi firar gudstjänst,
då finns det värdar och välkomnare i entrén som hjälper dig och tar hand om dig.

Nej, tvärt om! Det är okej att vara klädd precis så som du själv vill. Fokus är gudstjänsten inte kläderna. Några klär upp sig andra är fritidsklädda.

Pingstkyrkan har en stor variation när det gäller musikstilar och uttryck. Självklart färgas det som sker av att det är många unga i kyrkan. Allt får plats men inget dominerar.

I Pingstkyrkan möts alla, troende, tvivlare och tveksamma

När du kommer till kyrkan välkomnas du av våra värdar. Om det är något du funderar över så hjälper de mer än gärna till. Du kan välja att sitta var som helst nere i kyrkan eller på läktaren.

I varje gudstjänst ges det möjlighet att uttrycka generositet genom att ge en gåva till församlingens verksamhet. Det är självklart helt anonymt och frivilligt om man deltar genom att ge en gåva.

Du kan ge en gåva kontant eller med swish när det ges tillfälle en bit in i gudstjänsten eller också ge en gåva med kort  i kyrkan. Självklart kan du också sätta in direkt på församlingens bankkonto.

Varje gudstjänst förmedlar ett rakt och enkelt budskap baserat på Bibeln. När du går under en längre tid kommer du att kunna ta till dig ett budskap som stärker alla livets områden. Kyrkan är till för att ge kraft i vardagen.

Det är alltid barn med i gudstjänsterna. För de riktigt små barnen finns det ett lekrum där man kan vara tillsammans med en förälder.

Vanligtvis är barnen tillsammans med sina föräldrar i huvudgudstjänsten en stund i början och sedan välkomnas de med en tydlig jingel till söndagsskolan som har samling parallellt med gudstjänsten.

Som regel firar vi nattvard första söndagen varje månad. När vi firar nattvard i Trollhättan Pingst så präglas det av öppenhet och glädje, vi inbjuder alla som tror på Jesus som Guds son att delta. Nattvarden firas i anslutning till någon av Pingstkyrkans huvudgudstjänster.

Ordningen som oftast gäller är att vi har nattvardsgång. Man går fram i mittgången och tar del av bröd och vin och går tillbaka via sidogångarna. Finns alltid möjlighet att få förbön i samband med nattvarden, som i alla våra gudstjänster. Vi har alltid glutenfritt bröd och alkoholfritt vin.

Om du inte tror på Jesus som din frälsare eller känner det naturligt att ta emot gåvorna är du ändå varmt välkommen att delta i bön och förbön under högtiden och sitta kvar vid din plats.

Det är aldrig inträde eller någon avgift när du besöker kyrkan. Detta gäller även kostnaden för fikat i samband med gudstjänsten. Pingstkyrkan bjuder på fikat, vill du vara med och bjuda så lägger du en gåva till församlingen.