Information

Här kommer fortlöpande information av vad som är på gång men också om vad som varit och beslutats om. Informationen byts löpande ut så att den ska vara aktuell.

På gång i närtid

27/9 Dagledigträff, Dan Inge Olsson
18/10 Dagledigträff, MAF, Anders Ekstedt
20/10 En kväll för kvinnor
29/10 Gudstjänst med familjehäng
15/11 Dagledigträff, En salig blandning
18/11 Pingst Ledare
23/11 Församlingsmöte
25/11 65+ Fest
17/12 Merry Christmas

Hjärtstartare

Då var hjärtstartare på plats i kyrkan, placerad till höger om ingången till kyrksalen. Pingstliljan kommer också att ha tillgång till denna och tar halva kostnaden. Vi inventerar vilka som i dagsläget har utbildning i HLR. Utifrån detta kommer vi senare att utbilda fler personer. Vi har nu fått hem övningsdockor så vi kan börja med HLR utbildningarna.

Ny telefoni i kyrkan

Vi har sagt upp det gamla avtalet med Telia då det blev väldigt dyrt för de få samtal som ringdes där. Vi kommer fortfarande ha kvar 0481-15173 efter bytet. De gamla telefonerna ersätts av en trådlös lur. Om vi känner att vi för i behov av fler lurar så kan vi komplettera med det senare. Telefonen är placerad på skrivbordet direkt innanför dörren till kontoret. Sätt tillbaka den där när ni använt den.

Cafémöbler

Interiörteamet har arbetat fram ett förslag utifrån skissen som sedan tidigare har presenterats. Se bilderna ovan. Vi har fått ett förslag och offert från en firma. Styrelsen tycker att det är ett bra förslag men känner samtidigt att vi vill ha in offerter från ett par företag till för att kunna fatta ett bra beslut, plus att vi skulle behöva se över helhetsbilden av kommande renoveringar.

Byggnadskassa

 

Vi ser behov av fortsatt renovering av vår kyrka. Nästa år blir kyrkobyggnaden 35 år. Vi startade för några år sedan med kontor, foajé, köket på dagiset och café/församlingsvåning. De som vi ser inom en snar framtid är kyrksalen. Vi kommer att tillsätta en arbetsgrupp för att se över helheten då cafe, församlingsvåning och kyrksal går lite hand i hand när det gäller interiören. När vi ser den stora bilden så kan vi ta beslut för varje del för sig. Vi har valt att avsätta en del av vår kassa som en grundplåt för detta. Arbetsgruppen kommer att tillsättas så snart det går.

Ny domän

Vi kommer inom en snar framtid gå över från ”nybro.pingst.se” till ”nybropingst.se”. Vi kommer alltså att ta bort punkten mellan ”nybro och pingst”. Varför gör vi detta? Den största anledning är för att vi ska kunna byta till en bättre mail lösning och att de anställda ska kunna få tillgång till Microsofts programvaror. Som ideell förening så finns det ett väldigt attraktivt pris för detta. Det andra är att vi själva ska kunna hantera vår mail och kunna skapa grupper och team för kommunikation. Vi har börjat migreringen och vi kommer att meddela när den genomförd. Under en övergångsperiod så kommer bägge mail adresserna att fungera.

Café Mosebacke

Öppet torsdagar 10:00 – 13:00

Varmt välkomna.

Teamrea till Etiopien

 

I början av mars kommer vi, tillsammans med Pingstkyrkan i Karlskrona, att arrangera en teamresa till Jinka vid Omodalen. Om du vill följa med är det nu därför dags att anmäla sig. Här kommer lite kort information om det viktigaste. 
Datum: 29/2 2024 – 11/3 2024
Kostnad: Man betalar för flygbiljetten till Etiopien plus en flygbiljett inrikes i Etiopien. Utöver detta tillkommer en kostnad på c:a 6000:- vilket täcker bilkostnader i landet, all mat och boende etc. Kostnaderna är beroende av valutakurserna. 
Innehåll: Detta är delvis beroende på teamets sammansättning. Vilka som är med i teamet. Innehållet kan t.ex. handla om resor längre ut på landsbygden med enstaka övernattningar. Projekt i form av byggnationer. En heldag för barn. Gudstjänster och anda samlingar med de olika församlingarna. Teamsamlingar. 
Anmälan: Anmäl dig till Sven Bengtsson. Via sms 070-7501167. Via mail sven@nybropingst.se. Om du har frågor, kontakta Sven.

Lyssna till seminarierna

Vi hade en myckett intressant dag tillsammans med Karin Wennerlöf Lilja. Tre intressanta seminarie med rubrikerna: 1 Skuld och skam, 2 Känslor ångest och bearbetning, 3 Energitjuvar. De finns nu att lyssna till på vår hemsida. Klicka på bilden för att komma till vår podcast sida.

Gud har inte sänt sin Son till världen för att döma världen, utan för att världen ska bli frälst genom honom.

När något händer i dessa länder, gör vi allt för att för att stödja och hjälpa! Vi vill även gärna uppmuntra och hjälpa ungdomar som under en kortare eller längre period prova på mission.