Du är extra välkommen

Kyrkan är inte endast till för medlemmar, kyrkan är till för alla. Det innebär att du också är välkommen till oss. Det bästa tillfället att besöka vår kyrka är på söndagar kl 11.00 när vi firar gudstjänst, då finns det värdar och välkomst team i entrén som hjälper dig och tar hand om dig.

Nej, tvärt om! Det är okej att vara klädd precis så som du själv vill. Fokus är gudstjänsten inte kläderna. Några klär upp sig andra är fritidsklädda.

Sångerna som sjungs kallas för lovsång. Enkelt uttryckt är det tonsatta böner. Självklart färgas musiken av att det är många unga i kyrkan.

I Pingstkyrkan möts alla, troende, tvivlare och tveksamma. Alla är välkomna, Pingstkyrkan i Nybro är till för stadens invånare och alla andra som vill besöka en Gudstjänst.

När du kommer till kyrkan så möts du av en välkomnande familjär stämning. Om det är något du funderar över så hjälper vi mer än gärna till. Du kan välja att sitta var som helst nere i kyrkan eller på läktaren.

I varje gudstjänst ges det möjlighet att uttrycka generositet genom att ge en gåva till församlingens verksamhet. Det är självklart helt anonymt och frivillig. Du kan ge en gåva kontant med swish eller med bankkort när det ges tillfälle en bit in i gudstjänsten. Självklart kan du också sätta in direkt på församlingens bankkonto.

Varje gudstjänst förmedlar ett rakt och enkelt budskap baserat på Bibeln. När du går under en längre tid kommer du att kunna ta till dig ett budskap som stärker alla livets områden. Kyrkan är till för att ge kraft i vardagen.

Det är alltid barn med i gudstjänsterna. För de riktigt små barnen finns det ett lekrum där man kan vara tillsammans med en förälder.

Barn mellan 3-8 år ”checkar” föräldrarna in 10:45 till Barnens Äventyr, de går ner en trappa för att ha sin egna gudstjänst. Barn mellan 9-12 är med en stund i början på gudstjänsten för att sedan smita iväg till en anpassad bibelundervisning för barn.

Som regel firar vi nattvard en gång i månad. När vi firar nattvard i Nybro Pingst så präglas det av öppenhet och glädje, vi inbjuder alla som tror på Jesus som Guds son att delta. Nattvarden firas i anslutning till någon av kyrkans huvudgudstjänster. Ordningen som oftast gäller är att vi har nattvardsgång. Man går fram i mittgången och tar del av bröd och vin och går tillbaka via sidogångarna. Det finns alltid möjlighet att få förbön i samband med nattvarden, som i alla våra gudstjänster. Vi har alltid glutenfritt bröd och alkoholfritt vin.

Om du inte tror på Jesus som din frälsare är du ändå varmt välkommen att delta i bön och förbön under högtiden och eller bara sitta kvar vid din plats.

Det är aldrig inträde eller någon avgift när du besöker någon av våra Gudstjänster. Detta gäller även kostnaden för mingelfikat i samband med Gudstjänsten. Pingstkyrkan bjuder på fikat.

Vi tror på Gud vår Fader och på Jesus Krist Guds son
Vi tror på Helig Ande, vår Gud är tre i en
Vi tror att Jesus uppstått och gett oss evigt liv
Vår tro är byggd på det namnet Jesus

Vi tror på Gud vår Fader och på Jesus Krist Guds son
Vi tror på Helig Ande, vår Gud är tre i en
Vi tror att Jesus uppstått och gett oss evigt liv
Vår tro är byggd på det namnet Jesus